GalatasarayTürkiye Kupası

Galatasaray penaltı vuruşlarıyla çeyrek finalde.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. 90 dakikası 0-0, uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmada kazananı penaltı atışları belirledi. Seri penaltı atışları sonunda Yeni Malatyaspor’a 7-6’lık üstünlük kuran Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

İlk yarıda zaman zaman tempo yükselse de oyun genelde orta saha mücadelesi olarak dikkat çekti. Ekran başında izleyenlerin seyir zevki açısından sıkıntı yaşadığı karşılaşmanın ilk 45 dakikasında iki takımın da isabetli şut sayısı şaşırttı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık beraberlikte sonuçlandı.

İkinci yarıda oyun biraz daha hareketlense de iki takımın da hücumda son vuruşlarda yaşadığı sıkıntılar dikkat çekti. Maçın son bölümünda karşılıklı girilen pozisyonlarda da iki takım gol atma başarısı gösteremedi.

Uzatma devrelerinde ise Yeni Malatyaspor, eski Galatasaraylı Umut Bulut’un ceza sahasına girmeden yaptığı harika vuruşla 1-0 öne geçti.

Golden sonra tüm hatlarıyla Yeni Malatyaspor kalesine yüklenen Galatasaray, son saniyelerde Luyindama’nın kafa golüyle skoru 1-1’e getirdi ve penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışları neticesinde rakibine 7-6’lık üstünlük sağlayan Galatasaray, kupada çeyrek finale yükseldi.

Maçtan Dakikalar

3. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Linnes’in ortasında kaleyi cepheden gören pozisyonda Emre Akbaba şutunu çekti. Kaleci Ertaç’dan dönen topu Chebake, kornere çeldi.

29. dakikada ortasahadan aldığı topu ceza alanına kadar taşıyan Adem Büyük, sağ kanattaki Kubilay Kanatsızkuş’u gördü. Bu oyuncunun çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

33. dakikada Malatya ekibi, gole bir kez daha yaşandı. Adem Büyük’ün ara pasıyla ceza sahası üzerinde topla buluşan Fofana’nın şutu, kaleci Fatih Öztürk’te kaldı.

39. dakikada, Saracchi ile sol kanattan gelişen Galatasaray atağında ceza sahası içine gönderilen topa Diagne dokundu ve Emre Akbaba’ya bıraktı. Kale sahasındaki müsait pozisyonda bulunan Emre’nin vuruşu, üstten farklı şekilde auta gitti.

İlk yarının kalan süresinde de gol sesi çıkmayan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti.

GOL – 102. dakikada Yeni Malatyaspor atağında Umut ceza alanına girmeden uzaktan vurdu ve topu ağlara gönderdi. 1-0

GOL – 120+1. dakikada Ömer’in sol kanattan kullandığı kornerde Luyindama kafayı vuruyor ve skora dengeyi getiriyor. 1-1

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Ok, İsmail Şencan

Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Wallace, Semih Kaya, Hadebe, Zeki Yavru, Ndayishimiye, Kubilay Kanatsızkuş, Adem Büyük, Fofana, Umut Bulut

Galatasaray: Fatih Öztürk, Linnes, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Belhanda, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Babel, Diagne

Gol: 102 Umut Bulut (Yeni Malatyaspor) 120 Luyindama (Galatasaray) 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu