Süper Lig

Süper Lig’de 19. hafta açılış maçında iki kırmızı siyahlı ekip 37 yıl sonra karşı karşıya geliyor.

Karagümrük Süper Ligin 19. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına çıkıyor.  Ali Şansalan’ın yöneteceği müsabaka Ankara Eryaman Stadyumunda 19:00’da başlayacak, maçı beIN SPORTS HD 1 kanalından izleyebilirsiniz.

İki ekip en son 4 Şubat 1984 yılında karşı karşıya geldiler ve maç 0-0 berabere sonuçlandı. Bugüne kadar 14 maça çıkan iki ekipte Karagümrük 6 galibiyet alırken 5 maçta Gençlerbirliği galibiyeti ile sonuçlandı. 3 maç ise berabere tamamlandı.

Yeni transferleri ile tekrar hayat bulan Karagümrük Konyaspor galibiyeti ile 18. haftayı 8. sırada tamamlamıştı. Galatasaray karşısında 6-0’lık ağır yenilgi yaşayan Ankara temsilcisi ise 19 puanla düşme hattının hemen üzerinde 17. sırada yer alıyor.

Orta sahaya ve defansa takviye yapan Karagümrük son maçta Bertolacci ve Borini’nin Kaptan Biglia ile beraber bir uyum içinde olması Karagümrük cephesinin kadro yapısını güçlendiriyor. Öte yandan defansta Campi’nin Zukanovic’in sakatlığında ve Roco’nun cezalı olması neticesinde stoperdeki yeri hazır. Zukanovic, Salibur, Lichaj gibi önemli eksikleri olan Karagümrük’te Enzo Roco’nun 3 maçlık cezası onandı ve karşılaşmada forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği’nde, cezası biten Giovanni Sio, teknik direktör Mustafa Kaplan’ın şans vermesi halinde sahada yerini alacak.

Gençlerbirliği’nin muhtemel 11’i: Übeyd, Johansson, Zargo Toure, Arda, Polomat, Piris, Murat Yıldırım, Soner Dikmen, Ayite, Candeias, Sio

Karagümrük’ün muhtemel 11’i: Viviano, Hedenstad, Fatih, Campi, Balkovec, Ndao, Ndiaye (Erik Sabo), Biglia, Bertolacci, Borini, Sobiech

OPTA Verileri

  1. Gençlerbirliği ile Fatih Karagümrük, Süper Lig’de 1983/84 sezonundan bu yana ilk kez karşılaşacak. İki ekip arasında lig tarihinde oynanan 12 karşılaşmadaki galibiyet sayılarında 5-4 Fatih Karagümrük’ün üstünlüğü bulunuyor (3B).
  2. Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen (3G 1B) ve son iki karşılaşmayı kazanan Gençlerbirliği, Mart 2017’den bu yana üst üste üç iç saha galibiyeti alamıyor.
  3. Süper Lig’de oynadığı son maçı kazanan Fatih Karagümrük, bu sezon ilk kez üst üste iki galibiyet almak istiyor.
  4. Gençlerbirliği, Süper Lig’e döndüğü 2019/20’den bu yana İstanbul takımlarını konuk ettiği altı maçın hiçbirini kazanamadı (2B 4M).
  5. Fatih Karagümrük bu sezon cuma günleri oynadığı üç Süper Lig maçını da kazandı ve bu karşılaşmalarda toplam dokuz gol attı.
  6. Bu sezon Süper Lig’de geri düştüğü iç saha karşılaşmalarından en fazla puan çıkaran takım Gençlerbirliği (7); Fatih Karagümrük ise deplasmanda skor avantajı yakaladığı üç karşılaşmayı da kazanamadı ve bu şekilde 7 puan kaybetti (2B 1M).
  7. Fatih Karagümrük’ün Süper Lig’de attığı  son beş golün üçü ceza sahası dışından gelirken; bu bölgeden en fazla gol yiyen iki ekipten biri Gençlerbirliği (6; Rizespor ile eşit).
  8. Bu sezon Süper Lig’de Gençlerbirliği formasıyla en fazla golde pay sahibi olan (4 gol & 2 asist), şut pası veren (31), isabetli orta yapan (35), isabetli şut çeken (12), ikili mücadele kazanan (76) ve top kapan (22) oyuncu Daniel Candeias.
  9. Fatih Karagümrük’ün bu sezon deplasmanda attığı sekiz Süper Lig golü sekiz farklı oyuncudan geldi (Zukanovic, Mevlüt, Sabo, Sobiech, Roco, Jimmy, Biglia ve Balkovec).
  10. Süper Lig’e o sezon yükselen takımları konuk ettiği altı maçın beşinde mağlup olmayan Mustafa Kaplan (3G 2B), tek yenilgisini gol sevinci yaşayamadığı tek karşılaşmada aldı (Gençlerbirliği 0-2 Denizlispor).

Kaynak: Karagümrük Haber

karagumruk.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu