BeşiktaşSüper Lig

Beşiktaş Karagümrük deplasmanında

Karagümrük Süper Lig’in 20. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadında Beşiktaş’ı ağırlıyor. beIN Sport HD1 kanalında yayınlanacak maç saat 16:00’da başlayacak ve mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek.

Karagümrük’te kart cezaları bulunan Enzo Roco, Jure Balkovec ve Vato Arveladze ve sakatlıkları bulunan Ervin Zukanovic ve Yannis Salibur karşılaşmada forma giyemeyecek.

Beşiktaş cephesinde ise  Güven Yalçın, Hasic ve N’Sakala kamp kadrosuna dahil edilmedi. Öte yandan Beşiktaş’ta bir oyuncuda koronavirüs tespit edildiği bildirildi. Karantinaya alınan oyuncunun ismi kulüp tarafından açıklanmadı.

Muhtemel 11’ler

Karagümrük: Viviano, Heedenstad, Fatih, Campi, Alparslan, Ndiaye, Biglia, Ndao, Bertolacci, Borini, Sobiech

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Ghezzal, Oğuzhan, Larin, Aboubakar

İki ekibin en son resmi karşılaşması 4 Mart 1984’te Ali Sami Yen Stadında oynandı ve karşılaşmadan Beşiktaş 4-1’lik üstünlükle ayrıldı. Siyah-beyazlı takımla Süper Lig’de 7. kez yer alan Fatih Karagümrük ile yarın 9. lig maçına çıkacak. Süper Lig, 1959 ve 1962-1963 sezonlarında iki ayrı grup olarak organize edilirken, iki takım farklı gruplarda yer aldıkları için karşı karşıya gelemedi.

OPTA Verileri

  1. Süper Lig tarihinde Beşiktaş ile oynadığı sekiz maçın sadece birini kazanabilen Fatih Karagümrük (2B 5M), tek galibiyetini kalesini gole kapattığı tek karşılaşmada evinde aldı (Eylül 1961’de 1-0).
  2. Fatih Karagümrük ile karşılaştığı son Süper Lig sezonunda rakibini iki kere yenen Beşiktaş, lig tarihinde ilk kez üst üste üç galibiyet almak için sahaya çıkıyor.
  3. Fatih Karagümrük bu sezon ev sahibi olarak çıktığı Süper Lig maçlarında ortalama 2.1 gol atarken (9 maçta 19 gol); Beşiktaş deplasmanda oynadığı dokuz karşılaşmada maç başına 1.9 gol yedi (9 maçta 17 gol).
  4. Çıktığı son üç deplasmandan 7 puanla dönen Beşiktaş (2G 1B), Sergen Yalçın yönetiminde dış sahada ilk kez dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamak istiyor.
  5. Bu sezon İstanbul takımlarını konuk ettiği üç Süper Lig maçını da kaybetmeyen Fatih Karagümrük (2G 1B), bu üç karşılaşmayı da farklı statlarda oynadı (Atatürk Olimpiyat Stadı, Şükrü Saraçoğlu ve Necmi Kadıoğlu).
  6. İstanbul deplasmanında çıktığı son Süper Lig maçında Fenerbahçe’yi yenen Beşiktaş, Şubat 2003’ten bu yana hemşehrilerine konuk olduğu üst üste iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılamıyor.
  7. Fatih Karagümrük’ün iç sahada attığı son 10 Süper Lig golünün altısında Alassane Ndao’nun doğrudan katkısı var (4 gol & 2 asist).
  8. Bu sezon Süper Lig’de Fatih Karagümrük formasıyla üç gole ulaşan Lucas Biglia, kariyerinde sadece iki sezonda dört gol kaydedebildi (2015/16 ve 2016/17 Serie A).
  9. Beşiktaş’ın deplasmanda attığı son beş Süper Lig golünün üçünde asisti Rachid Ghezzal yaptı.
  10. Sergen Yalçın teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara karşı oynadığı her maçta gol sevinci yaşadı (23 maçta 49 gol) ve son 17 karşılaşmayı kaybetmedi (9G 8B).

Kaynak: Karagümrük Haber

https://karagumruk.com.tr/mac-gunu-karagumruk-besiktas/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu