BeşiktaşSüper Lig

Lider Beşiktaş Karagümrük deplasmanını zorlanmadan geçti.

Fatih Karagümrük Beşiktaş karşısında Kaptan Biglia’nın yokluğunda istediği futbolu ortaya koyamadı. Maç sonucu; Karagümrük 1 – Beşiktaş 4.

Lider Beşiktaş, Süper Lig’in 20. haftasında Fatih Karagümrük’ü Vincent Aboubakar, Bernard Mensah (2) ve Cyle Larin’in attığı gollerle 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük’ün tek golü penaltıdan Fabio Borini’den geldi.

İlk yarıdan dakikalar

5. dakikada ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Nkodou, müsait pozisyonda şutunu çekti. Ndiaye’nin yatarak yaptığı müdahale ile mutlak golü önledi ve top kornere çıktı.

14. dakikada Aboubakar’ın son çizgiden çevirdiği topla penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Atiba ile buluşturdu, Atiba çok net pozisyonda topu kalenin sağından dışarıya gönderdi.

24. dakikada Borini’nin ceza sahası dışından çektiği şut, Josef’e çarparak kornere çıktı.

25. dakikada Borini’nin sol kanattan yakın direğe yaptığı ortada Ndiaye, rahat pozisyonda kafa vuruşunu yapsa da, topu kaleye gönderemedi.

30. dakikada Ndiaye, rakibini çalımlayarak sol taraftaki Borini’yi gördü. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Borini, müsait pozisyonda düzgün vuruş yapamayan Borin’nin şutu kaleci Ersin’de kaldı.

31. dakikada, arka arkaya ikinci kez faul yapan Koray, sarı kart gördü.

33. dakikada, Beşiktaş atağında faul yapan Hedenstad, sarı kartla cezalandırıldı.

38. dakikada, sakatlanan Hedenstad kenara alındı ve Fatih Karagümrük’te oyuna Fenerbahçe’den yeni transfer edilen Serhat dahil oldu.

42. dakikada Josef’in pasında topla buluşan Aboubakar, rakibinin üzerinden attığı topu tekrar kontrol etti ancak son vuruşu iyi olmayınca mutlak bir golden oldu.

44. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Nkoudou, topu Aboubakar’la buluşturdu. Aboubakar’ın ceza sahasının içinde bomboş kaldığı pozisyonda çok rahat bir vuruş ile sol köşeye topu bıraktı ve Beşiktaş’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

45+1 dakikada Campi’nin indirdiği topla yay üstünde buluşan Ndiaye’nin şutu, kalenin üzerinden auta gitti.

45+2. dakikada rakibinden seken topla buluşan Josef’in şutu, üstten dışarı çıktı.

İkinci yarıdan dakikalar

50. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mensah, Karagümrük defans oyuncularından çalımla sıyrıldı. Uzak direk dibine harika net bir ayak için vuruşu ile Beşiktaş’ı 2 farklı üstünlüğe taşıdı.: 0-2

52. dakikada rakip alanda topu kazanan Bertolacci’nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleyi bulamadı ve top dışarıya çıktı.

59. dakikada, hızlı kullanılan kornerde Mensah’tan pası olan Josef, ceza yayı üzerinden sert vursa da top kaleyi bulmadı.

62. dakikada Aboubakar’ın pasında sol çaprazda topu kontrol eden Mensah’ın şutu kaleyi bulmadı.

64. dakikada gelişen kontratakta Mensah, uzak mesafeden sol ayağıyla vurdu, top direkten oyun alanına döndü.

65. dakikada Josef’in pasında topla buluşan Larin sert vurdu, kaleci Viviano topu köşeden çıkardı.

66. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın sol çaprazdan hızla topu taşıyıp içeri çevirdiği topa Cyle Larin’in kayarak yaptığı vuruş ile farkı üçe çıkardı: 0-3

69. dakikada sol kanattan sağa taşınan atakta Rosier, topu altıpasa çıkardı. Atiba’nın yaptığı vuruş, defans oyuncularından geri döndü.

70. dakikada çalımlarla topu Aboubakar’a veren Mensah, Aboubakar’ın vuruşunda Viviano şutu kurtarsada top Mensah’ın önünde kaldı. Vivano’nun tekrar müdahele etmek istemesine rağmen altından yaptığı vuruş ile top ağlarla buluştu. Mensah kendinin ikinci takımının dördüncü golünü attı. Golden sonra VAR incelemesi yapıldı ancak Aboubakar’ın ofsayt olmadığına karar veren hakem orta çizgiyi gösterdi.: 0-4

76. dakikada kullanılan kornerde arka direkte topla buluşan Ndiaye tecrübesini kullanıp topu önüne aldı. Rosier’in müdahalesi ile Ndiaye yerde kaldı ve hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesinin ardından karar değişmedi.

Goool: 78. dakikada Borini’nin kullandığı penaltıda top ve kaleci Ersin ayrı köşelere gitti: 1-4

82. dakikada Adem Ljajic, köşeye yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. VAR sistemi tarafından uyarılan Mete Kalkavan pozisyonun öncesinde Dorukhan’ın elle temasını tespit ederek golü iptal etti.

89. dakikada Aboubakar’ın topuk pasında ceza sahasına giren Gökhan Töre, topu Alparsan’dan kurtaramadı ve önemli bir gol şansını tepmiş oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu